Niektoré činnosti v kuchyni trvajú dlho a bývajú náročné. Iné sú naopak rýchle, zábavné a v tomto prípade vhodné aj pre tých, čo neradi varia. Stačí ak máte 18+ a chuť pustiť sa do procesu, ktorý pre vás zhrnula naša head baristka Zuzka Haršányová.
Kde bolo tam bolo, bol raz jeden bar a v ňom šikovní barmani. Tí jedného dňa pripravili drink. Nápadne im pripomínal detstvo a sladkosť, ktorú pozná snáď každý z nás. Horalku.
Z času na čas je dobré dať svojmu tráveniu oddych a dopriať si jednodňový pôst. No keďže vieme, že mnohých táto myšlienka skôr vystraší, ako nadchne, v juice shope sme vytvorili celodennú kúru, s ktorou to hravo zvládnete bez nepríjemného pocitu hladu.
Možno ste si u nás v juice shope všimli fľašku naplnenú čiernou tekutinou, našu čiernu limonádu s aktívnym čiernym uhlím. Síce nevzniká lisovaním za studena ako ostatné šťavy, no vie vám poriadne prečistiť črevá. Tu je pár dôvodov prečo.
Jedným z osemnástich originálnych drinkov, ktoré pripravujeme v bare Fachu, je aj koktejl s názvom Rhubarb in bubble. Pozrite sa, akým spôsobom ho pripravujeme.
Punč dokázal inšpirovať Charlesa Dickensa, zahriať nejednu generáciu a tiež položiť základ modernému bartendingu. Počas zimy preto rozhodne nesmie chýbať ani na našom nápojovom lístku v kaviarni. Ochutnajte všetky štyri variácie!
Pokiaľ v našej kaviarni zrovna narazíte na kávu Muyongwe od pražiarne Goriffee, máte skvelú príležitosť ochutnať kávu, ktorá minulý rok získala najvyššie ocenenie v Rwande – prvé miesto na prestížnej súťaži Cup of Excellence.
Stroje na spracovanie hrozna vymenil za nohy a tradičnú metódu šliapania v sude, pričom vinice pestuje v biodynamickom režime. Zoznámte sa s rakúskym vinárom roka 2016 – Christianom Tschidom z vinárstva Tschida Illmitz, ktorého sme navštívili.
Túžba robiť veci inak nám vo Fachu nie je cudzia, a tak sme sa rozhodli podporiť hlavne slovenských pražiarov výberovej kávy. Od koho máme aktuálne kávu na mlynčekoch?
Na stene v našom juice shope nájdete tri verzie smoothies pod jednoduchým označením—biele, zelené a červené. Spísali sme preto pár dôvodov, prečo je dobrý nápad začínať s nimi každý deň.
Ľadové kávy sú synonymom letného osvieženia – vždy správne vychladené, plné kofeínu, pripravené kedykoľvek vzpružiť a nakopnúť. Aký je rozdiel medzi našimi dvoma obľúbencami, japonským cold dripom a cold brew?
Juice shop vo Fachu je otvorený! Príďte si vychutnať naše šťavy, ktoré slúžia na posilnenie imunity, dodanie energie, očistu organizmu, či hydratáciu po dlhej noci alebo náročnom cvičení.
Máme pre vás zopár tipov na skvelé filmy točiace sa okolo toho, čo máme vo Fachu najradšej – pôžitku z jedla a gastronómie. Desať príbehov o víne, vzrušujúca cesta kávovým svetom alebo jedlo očami tých najlepších. Ale pozor, naozaj sa budete zalizovať!
Žargón nejedného moderného baristu má pre mnohých veľmi blízko k vesmírnej reči. Cappuccino poznajú snáď všetci, no čo taký cupping, red eye či vacuum pot?
Koncept našej vínnej karty je založený hlavne na lokálnych vinároch, s ktorými má náš hlavný someliér, Jakub Doktorík, nielen skvelé skúsenosti, ale aj dobré vzťahy. Tu je jeho obľúbená pätica.
Za studena lisované šťavy sú skvelým zdrojom prirodzenej energie, ktoré si už čoskoro budete môcť zobrať kamkoľvek so sebou. Vo Fachu budeme ponúkať nielen 500 ml a 250 ml šťavy, ale aj malý koncentrovaný shot, ktorý vás okamžite nakopne. Napríklad aj z rakytníka.
Cascara sa za posledné roky stala obrovským fenoménom v kávovom svete. Kombinuje totiž kávu a čaj, aj keď vo svojej podstate nie je ani jedno. Ide o vysušené a vylúhované šupky z kávových čerešní, ktorých chuť sa líši podľa odrody kávovníka.
Ak by ste si chceli ozvláštniť svoje každodenné raňajky, orechové mlieko je na to ako stvorené. Má fantastickú orieškovú chuť a poteší každého, kto sa s obyčajným mliekom nemá príliš v láske. V našom juice shope má miesto isté, vyskúšajte si ho spraviť tiež.
Ovocné a zeleninové šťavy vedia perfektne nakopnúť imunitu, dobiť energiu, či hydratovať organizmus. Dôležitá je však čerstvosť, správna technika spracovania a vyladené pomery surovín. Čím všetkým sa riadi Zlatica Žárska pri zostavovaní menu v juice shope?
S príchodom novej kávovej vlny zažíva filtrovaná káva renesanciu. Venuje sa jej čoraz väčšia pozornosť, vymýšľajú sa rôzne alternatívne kávovary a baristi si pri príprave dávajú záležať aj na tých najmenších detailoch.
Vo Fachu sa bude lisovať za studena – tou najkvalitnejšou metódou, ktorá z ovocia a zeleniny dostane ich maximum. Vo veľkej paráde, do fľašiek, ktoré sa budú dať vziať kamkoľvek so sebou a v kombináciach, ktoré podporia celkové zdravie, a pritom zaženú malý hlad alebo veľký smäd.