Príďte si do nášho juice shopu po revitalizujúcu kúru

Z času na čas je dobré dať svojmu tráveniu oddych a dopriať si jednodňový pôst. No keďže vieme, že mnohých táto myšlienka skôr vystraší, ako nadchne, v juice shope sme vytvorili celodennú kúru, s ktorou to hravo zvládnete bez nepríjemného pocitu hladu.

Jeden deň, osem nápojov

Už naši predkovia vedeli, že krátkodobé postenie sa robí s našim telom a mysľou divy. Predovšetkým ich posilňuje a ako bonus výrazne spomaľuje ich starnutie. V duchu tejto filozofie sme vytvorili kúru pozostávajúcu z ôsmich za studena lisovaných nápojov, ktoré odporúčame  každému, kto sa rozhodne podstúpiť regeneráciu organizmu.

Skôr než začnete

No nebude to len tak! Ako pri všetkom, aj celodenná kúra má svoje nepísané pravidlá, ktoré je dobré mať vždy na pamäti.

V prvom rade by ste sa mali psychicky pripraviť na to, že budete celý deň bez jedla. Šťavy sú poriadne sýte, takže by vás nemal zaskočiť pocit hladu, no je dobré naladiť sa na myšlienku, že sa počas dňa dobrovoľne vzdávate jedla. Vďaka tomu nebudete vnímat žiadne jedlo, okolo ktorého prejdete.

Oblúkom sa tiež vyhýbajte káve, akýmkoľvek sladkostiam, sladeným nápojom a alkoholu. Naopak, čistá voda by mala byť počas dňa váš najlepší priateľ, preto radíme pravidelne a do sýtosti piť.

No a napokon – majte čas pre seba. Skúste s očistou začať v deň, kedy je menšia šanca, že vás bude niekto alebo niečo stresovať, prípadne sa budete niekam ponáhľať. Psychická pohoda je rovnako dôležitá, ako tá fyzická.

Z čoho sa skladá kúra?

Limonáda U1 s aktívnym čiernym uhlím, citrónovou šťavou a kvapkou agáve

Ráno odporúčame začať našou čiernou limonádou s aktívnym uhlím, ktorá na seba naviaže všetky nečistoty z tráviaceho traktu a pomôže ich dostať von z tela. Nezľaknite sa, limonáda je naozaj čierna, no chutí ako klasická limonáda na akú ste zvyknutí, akurát je trochu zemitejšia.

Zelená šťava G1 – jablko, kel, hruška, citrón

Pokračovať by ste mali zelenou šťavou, ktorá vďaka vysokému podielu chlorofylu hydratuje bunky. Šťava vďaka kombinácii s hruškou a citrónom pozitívne vplýva aj na črevnú mikroflóru a obnovu červených krviniek.

Zeleninová šťava B2 – červená repa, jablko, uhorka, stonkový zeler, hrozno, mäta

Ďalšia šťava má schopnosť regenerovať bunky a navyše osviežuje. Vďaka uhorke, čerstvému hroznu a mäte ochladzuje organizmus, čo príde vhod najmä teraz, v čoraz teplejších dňoch.

Dvojzložková šťava C1 – mrkva, citrón

V čase neskoršieho obeda odporúčame pokračovať šťavou s vysokým podielom betakaroténov a vitamínu C, ktoré pochádzajú z mrkvy a citrónov. Má príjemnú sladko–osviežujúcu chuť.Koncentrovaná sila rakytníka v elixíre s názvom X3

Ďalším chodom je malý koncentrovaný elixír z rakytníka. Okamžite nakopne a v chuti je poriadne intenzívny – sladký, zároveň aj kyslý a prekvapivo dobrý. Navyše, má vysoké hodnoty proteínov, obsahuje 10x viac vitamínu C ako pomaranč a vitamíny zo skupín A, D, F, K a B.

Rakytník je tiež plný organických flavonoidov, minerálov a alkaloidu hyppopheinu, ktorý sa v tele premieňa na sérotonín, hormón šťastia.

Zelená šťava G2 – jablko, špenát, stonkový zeler, rímsky a hlávkový šalát, uhorka, citrón a zázvor

Popoludní odporúčame rehydratovanie tela šťavou s najväčším podielom listovej zeleniny. Okrem vysokého množstva chlorofylu, je šťava výrazne alkalizujúca, hydratujúca, plná vitamínov A, C a K, bohatá na esenciálne kyseliny, zinok a fytonutrienty.

Ovocná šťava C2 – pomaranč, ananás, stonkový zeler, citrón, kurkuma

Trochu exotiky na skorý večer. Táto šťava má najmä protizápalové a antioxidačné účinky, pozitívne pôsobí na krvný tlak a cholesterol, zlepšuje pleť, vlasy a nechty a pri správnom stravovaní pomáha redukovať hmotnosť. Skvelo tiež pôsobí na koncentráciu pri práci alebo študovaní.

Posledná šťava B1 sa skladá z červenej repy, mrkvy, jablka, citrónu a zázvora

Kúru radíme ukončiť poslednou šťavou, ktorá podporuje imunitu a je tak akurát sýta na večer – do postele by ste vďaka červenej repe a mrkve nemali ísť s pocitom hladu, zároveň vám šťava nezaťaží žalúdok.

Doprajte si kúru z nášho juice shopu

Vyskladanú kúru nájdete každý pracovný deň v našom juice shope, odkiaľ si ju môžete pohodlne odniesť v praktickej kartónovej prepravke.

Pokiaľ by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa na nás obrátiť! Na čele s Jurajom Roháčom vám radi poskytneme podrobný návod ako postupovať pri celodennej kúre. Tiež nám môžete kedykoľvek napísať na náš email juiceshop@fachbratislava.sk


Kúru fotili © Nora a Jakub.