Kategória

Ako vzniká Fach

1 šalát a 150 špeciálov nového šéfkuchára

Mladý, ambiciózny, dobrosrdečný a zanietený do svojej práce. Tomáš Vrečič je členom nášho tímu a súčasťou kuchyne FACH Bistra od začiatku roka 2018. Ako sa dostal absolvent školy s ekonomickým zameraním ku gastronómii, čo všetko zažil a aké novinky sme spolu pripravili pre vás?

Náš chutný a zodpovedný rok 2018

Mohlo by sa zdať, že čas rýchlo letí a rok ubehne ako voda. To všetko je síce pravda, ale keď sa obzrieme za posledným rokom my, uvedomujeme si, že za necelých 365 dní sme toho stihli viac ako dosť. Rozrástli sme sa do hĺbky aj do šírky, priblížili sme sa potrebám a želaniam mnohým z vás, veľa sme toho zlepšili a dotiahli. A okrem toho? Navarili sme pre vás desiatky tisíc jedál v Bistre, napiekli nespočetné množstvo kváskových chlebov, odšťavili tisíce litrov coldpress štiav v Juice shope a pripravili stovky nezabudnuteľných večerov v Reštaurácií. Poobhliadnite sa za rokom 2018 spolu s nami.

Deň s event manažérkou

Zázraky na mieru? Presne tie má u nás na starosti Soňa Pastorková. Pracuje na pozícii event manažérky a vo FACHu je od samého začiatku. Videla ho rásť a pozná každé zákutie Mozartovho domu.

Deň s manažérom Juice shopu

Juraj Roháč, hlava a srdce Juice shopu. Zástanca vyváženej vegánskej stravy, ktorý vždy ide ruka v ruke s Jankou. Sú totiž partneri nielen v práci, ale aj v súkromnom živote. Keď pred dvomi rokmi dostali možnosť starať sa o jednu z prevádzok FACHu, pevne sa jej chytili a vo svojej svedomitosti a nekonečnej kreativite nepoľavili dodnes. Ste zvedaví ako vyzerá bežný deň manažéra v Juice shope?

Deň s manažérkou Bistra

Miluje tanec a cestovanie. Z tanca najviac karibskú exotiku a z krajín Portugalsko. Je talentovanou športovkyňou a snowboardingu sa venovala aj profesionálne. Napriek tomu ju v živote vždy lákala gastronómia. Ak sa vám jej tvár zdá povedomá, možno to bude preto, že sa zúčastnila prvého ročníka známej kuchárskej súťaže Masterchef. Ako však sama vraví, varenie si ponechala ako záľubu a účinnú formu psychohygieny. U nás vo FACHu pracuje ako manažérka Bistra. Zuzanu Podkonickú však bežne stretnete aj na “pľaci”. Z čoho pozostáva jej denná rutina a čo ju na práci vo FACHu baví najviac?

Deň s manažérom reštaurácie a baru

Manažér Reštaurácie a Baru. Matej Košťál vo Fachu pôsobí pomerne krátko, no veľmi rýchlo sa zorientoval a zapadol do pomerne veľkého tímu FACH Bratislava. “FACH je naozaj veľký koncept so štyrmi prevádzkami pod jednou strechou a veru, trvalo mi chvíľu, kým som tu prestal blúdiť” hovorí so smiechom.

Deň so šéfkuchárom

Prácou šéfkuchára je variť. To si pravdepodobne v prvej chvíli pomyslí každý. Za touto neľahkou a obdivuhodnou profesiou sa toho ale skrýva omnoho viac. Vyspovedali sme toho nášho, Martina Nováka, aby sme vám priblížili, ako vyzerá deň šéfkuchára. Ten úplne klasický, ale aj tie menej všedné.

Bratia Skočekovci: Interiér Fachu je vydarená robota

Nie je to tak dávno, čo bolo sídlo Fachu iba stará ruina. Až po rekonštukcii, ktorej autorom je Kalin Cakov, a zrevitalizovaní parterov bratmi Skočekovcami, dostal palác súčasnú podobu. Z Fachu sa tak stalo pulzujúce miesto s nadčasovým interiérom, ktoré zbiera prestížne ocenenia nielen u nás. Čo si však o tom myslia samotní architekti?

manifest

Baristický manifest kaviarne Fachu

Káva stelesňuje mnoho vecí – pre niekoho je to ranný životabudič, pre iného radosť, s ktorou môže každý deň pracovať. Prečítajte si, ako ku svojmu remeslu pristupujú baristi kaviarne Bread & Coffee.

Mapa regiónu Fachu

3 zásady naturálnej kuchyne Fachu

Sezónne, lokálne, tradične, no pritom s citom a moderným prístupom. Taká je vízia šéfkuchára Fachu, Lukáša Heska. Na to, aby v reštaurácii oživil regionálnu kuchyňu svojim štýlom, potrebuje kvalitné suroviny. Odkiaľ ich berie a aké sú zásady naturálnej kuchyne?

4 remeslá, 4 prevádzky

Už čoskoro otvoríme Fach. Novú reštauráciu, klasický bar, výberovú kaviareň s pekárňou a šťavy lisované za studena – to všetko pod jednou strechou. Čo pre vás chystáme na Ventúrskej ulici?