Deň s manažérom Juice shopu

Juraj Roháč, hlava a srdce Juice shopu. Zástanca vyváženej vegánskej stravy, ktorý vždy ide ruka v ruke s Jankou. Sú totiž partneri nielen v práci, ale aj v súkromnom živote. Keď pred dvomi rokmi dostali možnosť starať sa o jednu z prevádzok FACHu, pevne sa jej chytili a vo svojej svedomitosti a nekonečnej kreativite nepoľavili dodnes. Ste zvedaví ako vyzerá bežný deň manažéra v Juice shope?

Šťavnatý a plný farieb

Každé ráno, keď sa mesto ešte len prebúdza, môžete vidieť Juraja ako spolu s Jankou bicyklujú do práce. Po príchode vymenia tričká za košele a čierne šnurovacie zástery a začína tá najšťavnatejšia časť ich práce. Juraj je majster obrovského cold-press odšťavovača, ktorý k nám do FACHu dorazil až z USA. Skoro ráno pre vás spolu s Adamom pripravuje čerstvé, farebné a za studena lisované šťavy z ovocia a zeleniny.

Po ich dokončení sa pripojí k zvyšku tímu a čaká ich ďalšia zdravá úloha. Pod jeho vedením spoločne pripravujú sýte krémové polievky a šaláty zo sezónnej zeleniny, strukovín, obilnín, byliniek a orechov. Juraj je nielen zástanca zdravého, ale aj s ohľadom na prírodu a suroviny pripraveného jedla a tak má dokonalý prehľad o surovinách a o tom kedy ich treba spotrebovať, aby nič nevyšlo nazmar.

Vegánska kreatíva bez hraníc

Mnohí z nás vo FACHu považujeme Juraja za malého kúzelníka, pretože jeho receptúry a kreatívne nápady na nové sezónne šaláty, sendviče alebo buddha bowls sú vždy dokonale vyladené. Chuťovo aj vizuálne. Úplne bez mäsa, vajec, mliečnych výrobkov alebo ich nezdravých náhrad. Kvalitná zelenina sa pod jeho šikovnými rukami mení v absolútne zdravý kulinársky zážitok. O inšpirácie núdzu nemá pretože spolu s Jankou milujú objavovať svet. Na ich potulkách Európou radi skúšajú a ochutnávajú nové jedlá, ktoré potom vo svojej vlastnej, kreatívnej podobe pretavujú do noviniek pre vás.

Okrem varenia a vymýšľania nových receptúr stíha Juraj počas dňa nafotiť denné menu v Juice shope aj Bistre, ktoré potom pravidelne vídate na našom Instagrame. Cez obed často vymení bicykel za svoj drobný skateboard a s taškou plnou čerstvých štiav alebo šalátov nosí zdravé dobroty tým z vás, ktorí nemajú čas zastaviť sa v Juice shope osobne.

Energia na rozdávanie

S najväčšou pravdepodobnosťou to je práve na vitamíny a minerály bohatá strava, ktorá mu dáva toľko energie. Je stále vysmiaty, aktívny a vo svojom voľnom čase miluje beh. Týždenne nabehá desiatky kilometrov ale ani to mu nebráni pokračovať ešte ďalej. Okrem práce pre FACH, majú totiž spolu s Jankou aj svoju vlastnú značku za studena macerovaných káv Stagbeetle, ktoré môžete ochutnať aj v našich prevádzkach. Stagbeetle je z angličtiny. Roháč. Áno, ako Juraj Roháč. Taký ten veľký čierny chrobák s kliešťami nad hlavou. Veď vravíme, Juraj má štýl.

Láska (nielen) k práci

Jeho prácu si vo FACHu ceníme viac než zlato. Spolu s Jankou samostatne zvládajú manažment celej prevádzky a ich lásku k dobrému jedlu je vidieť a cítiť v každom súste, ktoré pripravia. Vďaka nim a ich kolegom Adamovi a Veronike, si tak môžete denne dopriať veľkú porciu zdravia v najrôznejších podobách. A tajomstvo na záver? Už o pár dní plánujú do svojho portfólia produktov pridať ďalšiu novinku. Ste zvedaví akú? Sledujte nás a určite o nej čoskoro prezradíme viac.

Tipy na záver

Juraja sme sa spýtali, čo z FACHu miluje najviac. Filtrovanú kávu. Najmä vtedy, keď je na mlynčekoch Keňa. Zo súčasných štiav si najradšej pochutí na karmínovej C4-ke a jeho obľúbený šalát je karfiólový s kurkumovým kešu dresingom.