Ako to u nás vyzerá krátko pred otvorením?

Ladenie limonád

V našej kaviarni a juice shope sa to už hemží personálom a všetci sa pripravujeme na skoré otvorenie. Pozrite sa, ako nám to ide a čo všetko pre vás v týchto dňoch chystáme.

Testujeme, ladíme detaily a vychytávame muchy

V rámci testovania nápojového menu si robíme rôzne ochutnávky, miešame limonády a kávové drinky, varíme sirupy, domáce likéry, prekvapkávame kávu cez všetko možné a skúšame, čo nám najviac chutí. Tiež trénujeme personál – v týchto dňoch napríklad prebieha vínny tréning pod taktovkou hlavného someliéra Jakuba Doktoríka

To znie dobre, a čo káva?

V posledných týždňoch sa nám podarilo sfinalizovať práce na bare a konečne sme uviedli do života všetky mašiny. Medzi inými espresso stroj La Marzocco Strada a dva hlavné mlynčeky -jeden na našu stálu kávu, ktorou bude Rwanda Muyongwe od pražiarne Goriffee, druhý na rotujúcu ponuku káv od rôznych lokálnych alebo zahraničných pražiarov výberovej kávy.

Na bare nám tiež svieti biely krásavec EK43, ktorý používame na alternatívne prípravy káv. V ponuke máme AeroPress, V60 alebo Chemex. Vyladovanie espressaPríprava espressa cez naked portafilterBread and Coffee

Pracujeme hlavne s tým, čo je práve okolo nás a snažíme sa to čo najviac využiť

Pripravujeme preto rôzne sirupy z aktuálne dostupných surovín, napríklad z rebarbory, jahôd, melónov a iného sezónneho ovocia. Okrem limonád sa hráme aj s našimi signature drinkami na báze kávy, predovšetkým experimentujeme s našou za studena extrahovanou kávou – cold brew.Cold brewTiež vyberáme vhodné pivo na blížiace sa leto. Nielen fľaškové, ale aj čapované – také ľahšie, sviežejšie, aby vám chutilo. V ponuke máme okrem vína nachystaný aj jeden veľmi špecifický cider, ktorý zreje priamo vo fľaške.

Žiadne cheescakes, ale poriadny krajec chleba

Ako všetko jedlo v dome, aj menu v kaviarni má na starosti náš šéfkuchár, Lukáš Hesko, a celé ho postavil okolo nášho kváskového chleba. Budeme mať napríklad vlastné otvorené sendviče, ktoré sa ani trochu nepodobajú obloženým chlebom, ktoré zvyčajne poznáme.

Ponuka sa bude meniť podľa sezóny, pričom nezabúdame ani na vegetariánov, či milovníkov rýb. To isté platí aj pri sladkom – žiadne cheescakes, ale poriadny krajec pekne vypečeného sladkého chleba. Kváskový chlieb

Naše pečivo si budete môcť kúpiť aj domov

V kaviarni budeme mať každý deň stály sortiment rôznych chlebov a pečiva – teda až do momentu, kým sa nevypredajú. Medzi inými si budete môcť domov odniesť aj kváskové chleby zo špaldy, orechové chleby, či lemon bread. Budeme tiež predávať takzvaný chlieb týždňa, ktorý sa bude stále obmienať podľa sezóny, ponuky a našej nálady.  Kváskový chlieb

A ako to vyzerá s otvorením?

Postupne budeme otvárať jednotlivé časti domu – začneme s prednou časťou, teda s juice shopom a kaviarňou. Chceme to spraviť tak, aby sme boli naozaj pripravení a aby nás prekvapilo čo najmenej vecí. Keď sa naše každodenné fungovanie upokojí a utrasie, presunieme naše sily do zadnej časti domu a otvoríme reštauráciu a bar.


Prípravy fotili © Nora a Jakub.