Rozprávka z baru, časť I.

My, dospelí, čítame rozprávky na dobrú noc deťom. Ale kto číta rozprávky nám? Nikto. Práve to sme sa rozhodli zmeniť v našom bare.

Tri druhy príbehov

Máme pre vás tri druhy príbehov. Každý iný a jeden lepší ako druhý. Všetky striktne nad 18 rokov. Ten druhý si možno vyžaduje aj trošku viac. Postupne vám ich všetky predstavíme. Lebo aj my dospelí potrebujeme príbehy. V bare vám ich rozpovieme každý večer od stredy do soboty. Začíname tým najmilším, ktorý vás prenesie do detstva. Ale iba trochu. Predsa len rum, whisky a gin do detstva nepatria. Do našich príbehov však áno.

Ako dedko ťahal repku

Bola raz jedna repka. Silná a mocná, s hlbokými koreňmi. Ťahal ju dedko. Ťahal, ťahal, no vytiahnuť ju nemohol. Pridala sa babka, prišla vnučka, pes i mačka. Túto poznáte však? Veď my vieme, preto vám ju nerozpovieme celú. Máme však príbeh ku každej z postáv. Sladký aj svieži. Opojný. Taký, ktorý môžete piť po troškách alebo hlbokými dúškami. S nami si vychutnáte celú cestu. Od repy až po mačku. Teda, ak sa našej rozprávky nebojíte!

V hlavnej úlohe Repa, Vnučka a Babka 

Alebo zostaňme na začiatku príbehu. Veď práve Repa je najobľúbenejším drinkom nášho nového menu. Čerstvá šťava. Krvavočervená. K nej lahodný gin a voňavá Bentianna. Alebo si chcete zamaškrtiť? Po buchtách od babky siahla aj vnučka. Makový likér spojila s maslovo-vanilkovým sirupom. A samotná babka? Tá pozná liečivú silu bylín, preto stavila na rakytník. K nemu trošku propolisu a kalíšok borovičky. Má rada klasiku a vraví, že cez zimu také treba. Proti vírusom, na imunitu a na odľahčenie hlavy. Lebo život treba žiť s nadhľadom a trochu veselo. Tak vraví babka, a to si myslíme aj my. Ak túžite po rozprávkových momentoch tiež, zastavte sa u nás. Vyčarujeme vám úsmev na tvári a ponúkneme príbeh, aký ste ešte nepili.

Navyše vás v našom bare čakajú aj ďalšie dva príbehy, no o nich vám povieme neskôr. Ak ste však nedočkaví, príďte k nám už teraz a príbehy vám rozpovedia samotné drinky. Bez slov.

a ešte jeden bonus na záver




Nahliadnite na krst nového rozprávkového menu v bare.

 

FACH Bar 
vchod zo Zelenej ulice
otvorený streda – sobota od 18:00 do 04:00

 


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Video vzniklo v spolupráci s © BEN RED