Skryli sme ju tak dobre, že mnohí z vás o nej nevedia dodnes. Nachádza sa priamo v srdci Mozartovho domu, pod preskleným stropom s výhľadom na nočnú oblohu a medzi živými stromami. Jej dominantou je veľká otvorená kuchyňa a jej majstrom náš šéfkuchár, Martin Novák.
Pokiaľ si chcete rozšíriť svoje vinárske obzory a dozvedieť sa o víne čo najviac, spísali sme pre vás tri tipy na knihy, ktoré sú skvelou studnicou múdrosti – a nielen o víne ako takom.
Otvorili sme poslednú zo štyroch prevádzok Fachu. Po juice shope, kaviarni a bare môžete navštíviť už aj našu reštauráciu. V zimnej sezóne bude otvorená vždy počas troch večerov – vo štvrtky, piatky a soboty, no tam nekončíme. Máme pre vás aj ďalšie nezvyčajnosti.
Hrušky fermentované v slanom roztoku sa výborne hodia nielen ako základ do osviežujúceho sorbetu, ale napríklad aj ako netradičná príloha k tučnejšiemu mäsu. Vyskúšajte si ich spraviť podľa nášho receptu.
Koncept našej vínnej karty je založený hlavne na lokálnych vinároch, s ktorými má náš hlavný someliér, Jakub Doktorík, nielen skvelé skúsenosti, ale aj dobré vzťahy. Tu je jeho obľúbená pätica.
Reštaurácia, bar a aj kaviareň Fachu už čoskoro ponúknu parádny výber vín, hlavne našich slovenských a európskych. Jakub Doktorík, náš hlavný someliér, vám v rozhovore prezradí ako bude vyzerať jeho vínna karta.
Vo Fachu dostanú priestor aj menšie rodinné vinárstva, ktoré možno nie sú až také známe, no rozhodne by si to zaslúžili. Produkujú totiž výborné vína s veľkým potenciálom. Jedným z nich je aj Terra Parna rodiny Zvolenských, ktorých sme navštívili.
Kompletný servis reštaurácie Fachu s láskou zabezpečuje Karina Málusová. Presne vie, akí ľudia by Vás mali obsluhovať, ako majú vyzerať vidličky na stole a aj to, aké víno si najlepšie vychutnáte k večeri.
Sezónne, lokálne, tradične, no pritom s citom a moderným prístupom. Taká je vízia šéfkuchára Fachu, Lukáša Heska. Na to, aby v reštaurácii oživil regionálnu kuchyňu svojim štýlom, potrebuje kvalitné suroviny. Odkiaľ ich berie a aké sú zásady naturálnej kuchyne?
Lukáš Hesko je šéfkuchárom, ktorého kuchyňa stelesňuje naturálnosť, rešpekt k nášmu regiónu a sezóne, to všetko so štipkou hravosti a experimentovania. Aký vplyv na ňom zanechala severská kuchyňa, a aké jedlo bude variť vo Fachu?