S príchodom novej kávovej vlny zažíva filtrovaná káva renesanciu. Venuje sa jej čoraz väčšia pozornosť, vymýšľajú sa rôzne alternatívne kávovary a baristi si pri príprave dávajú záležať aj na tých najmenších detailoch.
Káva stelesňuje mnoho vecí – pre niekoho je to ranný životabudič, pre iného radosť, s ktorou môže každý deň pracovať. Prečítajte si, ako ku svojmu remeslu pristupujú baristi kaviarne Bread & Coffee.
Kompletný servis reštaurácie Fachu s láskou zabezpečuje Karina Málusová. Presne vie, akí ľudia by Vás mali obsluhovať, ako majú vyzerať vidličky na stole a aj to, aké víno si najlepšie vychutnáte k večeri.
Bullar, častokrát nazývané aj ako Kanelbulle, je sladké pečivo, ktoré si vymysleli Švédi ako perfektný doplnok ku svojej poobednej šálke kávy. V pekárni Fachu sa pečie podľa tradičného receptu priamo od švédskej pekárky Liny Simoncelli.
Sezónne, lokálne, tradične, no pritom s citom a moderným prístupom. Taká je vízia šéfkuchára Fachu, Lukáša Heska. Na to, aby v reštaurácii oživil regionálnu kuchyňu svojim štýlom, potrebuje kvalitné suroviny. Odkiaľ ich berie a aké sú zásady naturálnej kuchyne?
Lukáš Hesko je šéfkuchárom, ktorého kuchyňa stelesňuje naturálnosť, rešpekt k nášmu regiónu a sezóne, to všetko so štipkou hravosti a experimentovania. Aký vplyv na ňom zanechala severská kuchyňa, a aké jedlo bude variť vo Fachu?
Vo výbave každého profesionálneho pekára by nemala chýbať tradičná, najlepšie ručne vypletaná ošatka. Na čo slúži a prečo napomáha pekárom po celom svete?
Navonok sa topinambur môže zdať ako poriadne nepríťažlivá zelenina, no ak mu dáte šancu, mohol by vás príjemne prekvapiť svojou autentickou chuťou. V naturálnej kuchyni Fachu má svoje miesto rozhodne zaručené.
Do Fachu zavítala Lina Simoncelli, sous chef v švédskej reštaurácii Hillenberg, ktorá pritom pomohla šéfkuchárovi Lukášovi Heskovi zvládnuť rôzne techniky pečenia chlebov a ich receptúr. Prečítajte si rozhovor, ktorý s ňou pri tejto príležitosti urobila šéfredaktorka Anna Jablonowska-Holy z magazínu Pyré.
Vo Fachu sa bude lisovať za studena – tou najkvalitnejšou metódou, ktorá z ovocia a zeleniny dostane ich maximum. Vo veľkej paráde, do fľašiek, ktoré sa budú dať vziať kamkoľvek so sebou a v kombináciach, ktoré podporia celkové zdravie, a pritom zaženú malý hlad alebo veľký smäd.
Už čoskoro otvoríme Fach. Novú reštauráciu, klasický bar, výberovú kaviareň s pekárňou a šťavy lisované za studena – to všetko pod jednou strechou. Čo pre vás chystáme na Ventúrskej ulici?