Pokiaľ si chcete rozšíriť svoje vinárske obzory a dozvedieť sa o víne čo najviac, spísali sme pre vás tri tipy na knihy, ktoré sú skvelou studnicou múdrosti – a nielen o víne ako takom.
Náš personál sa oblieka do kolekcie od slovenských návrhárov Mirky a Michala Darilovcov, ktorí fungujú pod svojou značkou Buffet Clothing. Prečítajte si, čo všetko pre nás navrhli.
Za studena lisované šťavy, rôzne sezónne šaláty, domáci hummus, ale aj smoothie vhodný pre nadšených športovcov. Medzi prvými podnikmi, ktoré v rámci Fachu otvoríme, je náš juice shop, v ktorom sa na vás tešia Juraj Roháč a Janka Baluchová.
Kuchárske knihy majú obrovskú moc – dokážu inšpirovať, navnadiť, motivovať a poodkryť myslenie šéfkuchárov po celom svete. Tieto štyri by ste si podľa nášho šéfkuchára, Lukáša Heska, určite nemali nechať ujsť.
Koncept našej vínnej karty je založený hlavne na lokálnych vinároch, s ktorými má náš hlavný someliér, Jakub Doktorík, nielen skvelé skúsenosti, ale aj dobré vzťahy. Tu je jeho obľúbená pätica.
Reštaurácia, bar a aj kaviareň Fachu už čoskoro ponúknu parádny výber vín, hlavne našich slovenských a európskych. Jakub Doktorík, náš hlavný someliér, vám v rozhovore prezradí ako bude vyzerať jeho vínna karta.
Naša láska k dobrému jedlu, káve a skvelému vínu sa nezaprie ani počas cestovania. Ak budete niekedy v Prahe, Londýne, či Amsterdame, určite si nenechajte ujsť tieto tri skvelé miesta.
Najväčšia koncentrácia kávovej kultúry na sto stranách, kniha o budovaní prestížnej reštaurácie alebo o tom, ako si poriadne vychutnať život. A ako bodka na záver, vtipný vegánsky vlog.
Ak je niekto, kto pozná priestory Fachu skrz-naskrz, tak sú to jeho architekti. Bratia Iľja a Martin Skočekovci Vám v rozhovore povedia, ako budú vyzerať jednotlivé podniky, aj to, s akými výzvami sa pri ich navrhovaní stretli.
Kompletný servis reštaurácie Fachu s láskou zabezpečuje Karina Málusová. Presne vie, akí ľudia by Vás mali obsluhovať, ako majú vyzerať vidličky na stole a aj to, aké víno si najlepšie vychutnáte k večeri.
Lukáš Hesko je šéfkuchárom, ktorého kuchyňa stelesňuje naturálnosť, rešpekt k nášmu regiónu a sezóne, to všetko so štipkou hravosti a experimentovania. Aký vplyv na ňom zanechala severská kuchyňa, a aké jedlo bude variť vo Fachu?
Do Fachu zavítala Lina Simoncelli, sous chef v švédskej reštaurácii Hillenberg, ktorá pritom pomohla šéfkuchárovi Lukášovi Heskovi zvládnuť rôzne techniky pečenia chlebov a ich receptúr. Prečítajte si rozhovor, ktorý s ňou pri tejto príležitosti urobila šéfredaktorka Anna Jablonowska-Holy z magazínu Pyré.