Chlebíčky, ktoré sa jedia príborom

Sendvič s domácim marinovaným lososom

Aj keď majú naše otvorené sendviče veľmi blízko k tradičným obloženým chlebíkom, chuťovo sa na ne vôbec nepodobajú. Čaká na vás napríklad aj domáca bravčová terina, vlastný gravlax alebo vajíčkovo-bylinkový krém s ančovičkami.

Otvorené sendviče na ražnom chlebe

Mať v kaviarni vlastný chlieb je pre nášho šéfkuchára, Lukáša Heska, splnený sen a základ, od ktorého sa odvíja všetko podstatné. Otvorené sendviče preto vôbec neberie na ľahkú váhu a vrství ich ingredienciami, ktoré by pre niekoho možno mohli byť trochu netypické, chuťovo sa však parádne dopĺňajú.

Čo sa však nemení je základ. Tenký krajec hrubozrného ražného chleba, na ktorý vrstvíme tri rôzne variácie.

Domáci marinovaný losos – crème fraîche – uhorka

Gravlax je škandinávska klasika. Filet z lososa si severania nakladajú do hrubej morskej soli a cukru, zasypávajú ho veľkým množstvom kôpru, nepriedušne balia a zakopávajú pod zem. Tlak zeminy mäso zakonzervuje a losos sa stane tak jemným, že sa rozplýva na jazyku.

Vo Fachu síce žiadneho lososa pod zem nezakopávame, no postup je vo svojom princípe totožný. Losos pritom perfektne vynikne s crème fraîche, čerstvého krému zo smotany, a tenkými plátkami čerstvej uhorky, ktorá pridá príjemnú chrumkavosť.

bread&coffee_0098aVajíčkovo–bylinkový krém – ančovičky – sušené žĺtko

Tento sendvič by sme pokojne mohli vyhlásiť za ten, ktorý má v sebe najviac koncentrovaných chutí. Hrubá vrstva jemného vajíčkovo–bylinkového krému, výrazné nakladané ančovičky, kyslá uhorka, tenké plátky červenej cibuľe, sušená cibuľka a čerstvé bylinky.

Jednoduchosť a silné chute v praxi.

bread&coffee_0111a bread&coffee_0180aBravčová terina – fenikel – zelené jablko

Paštéty a rôzne paté sú v našich končinách veľmi dobre známe. Terina až tak nie, pritom je rovnako skvelá. Najlepšie by sa dala prirovnať k paštéte, ktorá obsahuje hlavne celé kúsky mäsa. Podáva sa vždy za studena a je neuveriteľne univerzálna. My k nej podávame bylinkový krém, čerstvý fenikel a plátky zeleného jablka.


Otvorené sendviče fotili © Nora a Jakub.

Príďte ochutnať naše nové obložené chlebíky, ktoré nájdete v Bread & Coffee.
Od 1. augusta máme nové otváracie hodiny. V pondelok až sobotu máme otvorené od 9:30 do 22:00 a v nedeľu od 9:30 do 20:00. Tešíme sa na vašu návštevu!