Ako sa robí koktejl z rebarbory, ginu a šampanského

Jedným z osemnástich originálnych drinkov, ktoré pripravujeme v bare Fachu, je aj koktejl s názvom Rhubarb in bubble. Pozrite sa, akým spôsobom ho pripravujeme.

Letná sezóna aj v zime

Naše drink menu sme postavili na vlastných koktejloch a aktuálnej sezóne. Okrem sezónnych ingrediencií v ňom však častokrát narazíte aj na marhule, maliny či čučoriedky. Máte pravdu, ich sezóna je už dávno preč. S jednou výnimkou.

My sme sa v lete pripravili a všetko to krásne dozreté ovocie sme spracovali na rôzne sirupy, džemy, či likéry. Vďaka tomu ich teraz môžeme s radosťou pridávať do našich koktejlov.

Rebarbora ako základ

Jedným z takých koktejlov je aj elegantný drink s názvom Rhubarb in bubble, ktorého základom je rebarbora v dvoch podobách, gin a pravé šampanské.

fach_nov_01-152aDo nerezového šejkera najskôr nalejeme domáci rebarborový sirup a za lyžičku domáceho rebarborového džemu, ktorý sme si v lete uvarili z rebarborovej šťavy, jej dužiny a cukru. Pridáme gin, konkrétne Tanqueray London dry, jeden z najoceňovanejších svetových ginov, ktorý prechádza dvomi destiláciami. Obsahuje štyri druhy rastlín – borievku, koriander, koreň angeliky lesnej a sladké drievko – no jeho presný recept je prísne strážený.Potom pridáme čerstvú šťavu z pomarančov, ktoré podtrhnú komplexnosť chutí, pričom drinku dodajú príjemnú šťavnatosť a kyslosť.

Dostávame sa k tej najdôležitejšej časti, a tou je ochutnanie drinku. Každému vyhovuje iný spôsob, no bez ochutnania by to nešlo. Len tak vie barman zistiť, či je drink podľa predstáv, alebo ho treba ešte doladiť.

A aké existujú spôsoby? Niektorí barmani si radi kvapnú drink na chrbát ruky, iní ho zas radi ochutnávajú pomocou barmanskej lyžičky.  Pokiaľ je drink chuťovo v poriadku, pridávame ľad a ide sa na tú najdobrodružnejšiu časť  – môžeme šejkovať!Správne vychladený a vyšejkovaný drink nalejeme do vysokého pohára, v ktorom najviac vynikne. Nakoniec ešte drink dolejeme pravým šampanským, dozdobíme jedlými kvetmi a servírujeme.

Príďte ho k nám ochutnať! Náš bar je otvorený od utorka do soboty, vždy od 18:00. Vchod nájdete z bočnej strany Fachu, v Zelenej ulici. Hľadajte veľké čierne dvere – naľavo od nich je zvonček. Zazvoňte a vojdite. Vitajte u nás!


Prípravu Rhubarb in bubble fotili © Nora a Jakub.