Joseph Brot na návšteve vo Fachu

Máme radi ľudí a projekty, ktoré myslia rovnako ako my. Také, ktoré preferujú kvalitu nad kvantitou, kvások nad droždím a kvalitné suroviny nad lacnými riešeniami.

Práve preto sme pre vás pripravili špeciálny pop up víkend s viedeňskou pekárňou Joseph Brot, ktorá pečie bio kváskové aj bezlepkové chleby, sladké pečivo a vyrába vlastné múky, müsli, kombuchu, limonády aj nátierky.

Všetky svoje produkty budú od 5.-7. novembra piecť a pripravovať u nás a vy budete môcť ochutnať nový pohľad na kvalitné potraviny.

Čo je Joseph Brot?

Joseph Brot je manufaktúra na výrobu chleba pochádzajúca z regiónu Waldviertel, v ktorej hrajú okrem tých najlepších prísad v biokvalite kľúčovú úlohu aj ručná práca a tradícia. Tak ako v prípade mnohých iných úspešných príbehov, aj tu sa všetko začalo individuálnou požiadavkou. Zakladateľovi Josefovi Weghauptovi sa jednoducho nedarilo nájsť naozaj dobrý chlieb, ktorého chuť si pamätal ešte z detských čias. Odvtedy uplynulo už viac ako 10 rokov a mnohé sa zmenilo. 

Josef Weghaupt so svojou počiatočnou cestou za perfektným chlebom prispel veľkou mierou k tomu, že si ľudia dnes vychutnávajú chlieb opäť uvedomelo. Mimochodom: vďaka dlhému kysnutiu získava bio kvások – a teda aj hotový chlieb – mimoriadne exkluzívnu kvalitu. Joseph Brot spracúva regionálne suroviny v biokvalite, dlho zabudnuté druhy obilia a mnoho vedomostí čerpal zo starých receptov, ktoré vo svojej manufaktúre na výrobu chleba, samozrejme, miestami trochu prispôsobil modernej dobe. Kto sa o tom chce presvedčiť nielen v pop-up pekárni, nájde bio chlieb a pečivo v šiestich pobočkách vo Viedni a v regióne Waldviertel.

Kvalitné suroviny a láska k remeslu

 

Regionálne prísady v biokvalite, tradičná ručná výroba a najlahodnejšia chuť – to je filozofia, ktorou si značka Joseph Brot vybudovala vo Viedni meno už pred viac než 10 rokmi. Nároky na najvyššiu kvalitu, práca s regionálnymi produktmi a láska k dobrému dizajnu sú pre značky FACH a Joseph Brot najvyššou prioritou. Práve preto sme spojili sily a rozhodli sa priniesť kus poctivého rakúskeho remesla na jeden víkend do Fachu.

Joseph Brot predstavuje spojenie vášne, tradičnej ručnej výroby a inovácií s chuťou – okrem tých najlepších rakúskych prísad v biokvalite, dlhého kysnutia cesta a výlučne ručného spracovania je to práve nadšenie pre kvások, ktorému vďačí chlieb za svoju kvalitu. Josef Weghaupt, zakladateľ a konateľ pekární Joseph Brot, objasňuje svoj pohľad na pekárske remeslo:

„Chlieb je poctivou potravinou, a aby ho ľudia tak aj vnímali, musíme k jeho výrobe pristupovať s láskou, prirodzene a predovšetkým s oduševnením. A my si doprajeme dostatok času na to, aby sme svojim zákazníčkam a zákazníkom mohli ponúknuť ten skutočne najlepší chlieb. Táto filozofia má byť tiež inšpiráciou pre iné spoločnosti – potraviny musia opäť nadobudnúť postavenie, aké si zaslúžia.“

 

Pôžitok bez lepku

Aj gurmáni, ktorí chcú alebo musia vynechať lepok, si radi doprajú skutočne dobrý chlieb. Preto sa Joseph Brot už dávnejšie rozhodol, že im toto prianie splní a upečie 100 % bezlepkový kváskový chlieb v biokvalite, ktorý bude spĺňať vysoké normy kvality a bude mať, samozrejme, tiež certifikát od najvyššej úradnej inštitúcie.. 

Po niekoľkoročnej mravenčej práci a nespočetných pokusoch sa im podarilo vytvoriť pravý 100 % bezlepkový bio kváskový chlieb vhodný pre ľudí s celiakiou. Vytvorili dokonca až dva bezlepkové chleby. A keďže sú výsledkom nadšení, chceli by všetkým odporučiť, aby ich vyskúšali bez ohľadu na to, či majú problém s lepkom alebo nie.

Joseph Brot vo Fachu

Každý deň sa priamo v prevádzke budú piecť vybrané druhy bio kváskových chlebov s dlhým procesom kysnutia, bio bezlepkových chlebov a bio pečiva, ako sú bio žemličky, bio slané chlebové tyčinky a ešte omnoho viac. Od piatka do nedele v čase od 8.30 hod. do 18.00 hod. môžete lákavo voňajúce chlebové pochúťky ochutnať priamo na Ventúrskej v priestoroch FACH Juice shopu.

 


© FACH Bratislava