FACH x SORT: Čo je Hygge a ako si užívať prítomný moment

Zastavte sa na chvíľu a nerobte nič, len buďte a užívajte si prítomný moment.

Víkend v znamení Hygge

Práve v radosti z prítomnej chvíle spočíva škandinávske umenie dobrého života. Možno ho poznáte pod názvom Hygge. Ak ste o ňom ešte nepočuli, určite by ste mali. Hygge rozpráva o tom, ako sa tešiť z jednoduchých vecí. Ako si plnohodnotne užívať malé radosti, útulnosť domova alebo pohodlie pri posedení s priateľmi.

Sort, Fach a umenie dobrého života

Predstaviť vám koncept Hygge sme sa rozhodli v spolupráci s concept obchodom Sort. Majiteľka tohoto útulného miesta, Dada Skalníková, má totiž o radosti z bytia rovnakú predstavu ako my vo Fachu. Miluje škandinávsky minimalizmus, čisté línie, kvalitu a dokonca aj varenie, ktoré považuje za obrovskú radosť a zábavu. Heslo, ktorým sa v živote riadi je: Zastavte sa, lebo práve vtedy sa veci pohnú. A presne o tom je aj Hygge, ktoré sa vám spolu s nami rozhodla priblížiť.

Hygge večer vo Fachu

Bežný a uponáhľaný februárový deň sme sa tak rozhodli premeniť na chvíľu pohody a radosti. Preto ste mali možnosť zavítať túto stredu do FACH Bistra a nadýchnuť sa atmosféry Hygge. Všetci nachvíľu odložili bokom starosti a mobilné telefóny a užívali si s nami radosť z príjemného večera, skvelej atmosféry a milých ľudí, ktorí k nám zavítali.

Urobte si útulný a pohodový víkend
Inšpirovaní radosťou z jednoduchých vecí, sme sa rozhodli odporučiť túto filozofiu aj vám. Urobte si víkend v znamení Hygge. Zapáľte si sviečky, čítajte dobrú knihu, zavítajte s priateľmi na šálku čaju do nášho Bistra alebo tento čas venujte sebe samým a načerpajte inšpiráciu v Sorte na Dunajskej ulici. Urobte si čas na seba, na svojich blízkych a užívajte si čaro prítomného okamihu. Lebo ako vraví Hygge, to najdôležitejšie je „byť“.


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Text © FACH Bratislava, Katarína Kopúnová