Chrumkavé bagety, kváskové bochníky alebo aj sladké škoricové rolky – pec vo Fachu dostáva zabrať a každý deň vypeká čerstvé pečivo. Odkiaľ máme kvások a prečo si náš šéfkuchár zavolal na pomoc švédsku pekárku Linu? Pozrite si naše dvojminútové video.
Zrazu ich je toľko, že neviete čo s nimi. Sezóna však trvá prikrátko a na ďalšiu úrodu si budeme musieť počkať. Rok je dlhá doba, preto naložte s broskyňami poriadne kým sú. Užite si ich do sýtosti, keď zrelé padajú zo stromov a pod ich váhou sa prehýbajú pulty tržníc, ale uchovajte ich aj na neskôr, aby ste si ich sladkú chuť a letnú vôňu vedeli pripomenúť aj počas zimy.
Aj keď majú naše otvorené sendviče veľmi blízko k tradičným obloženým chlebíkom, chuťovo sa na ne vôbec nepodobajú. Čaká na vás napríklad aj domáca bravčová terina, vlastný gravlax alebo vajíčkovo-bylinkový krém s ančovičkami.
Vo výbave každého profesionálneho pekára by nemala chýbať tradičná, najlepšie ručne vypletaná ošatka. Na čo slúži a prečo napomáha pekárom po celom svete?