Vymýšľame kombinácie, ktoré podporujú celkové zdravie

Zlatica Žárska

Ovocné a zeleninové šťavy vedia perfektne nakopnúť imunitu, dobiť energiu, či hydratovať organizmus. Dôležitá je však čerstvosť, správna technika spracovania a vyladené pomery surovín. Čím všetkým sa riadi Zlatica Žárska pri zostavovaní menu v juice shope? 

Ovocie a zelenina s vystopovateľným pôvodom

Spracuvávame iba to najčerstvejšie ovocie a zeleninu, navyše priamo od zdroja. Týmto pravidlom sa riadime aj pri dovozových surovinách ako sú citrusy, mango či avokádo.

Lisujeme, neodšťavujeme

Namiesto odšťavovača s rotačnými čepelami sme sa rozhodli lisovať za studena veľkým hydraulickým lisom. Do šťavy sa vďaka nemu nedostáva žiaden kyslík a ani ju nijako nezahrieva, čím sa zachovávajú všetky nutričné hodnoty, vitamíny a minerály, ktoré má naše ovocie a zelenina prirodzene v sebe.

Vymýšľame kombinácie, ktoré podporujú celkové zdravie

Všetky naše šťavy ladíme tak, aby boli nadupané samými prospešnými látkami. Niektoré slúžia na posilnenie imunity, iné na dodanie energie, očistu organizmu, či jeho hydratáciu po dlhej noci alebo náročnom cvičení. Zastávame filozofiu, že jedlo je našim najväčším liekom a riadime sa tým aj pri vytváraní našich receptúr.

Sme za absolútnu čerstvosť

Naše šťavy vydržia v chladničke iba 3 dni. Prečo? Všetky sú lisované za studena, bez prídavkov cukru, sladidiel alebo iných aditív, navyše bez pasterizácie alebo paskalizácie. Chceme šťavám zaistiť maximálnu čerstvosť, pretože veríme, že iba v surovej forme budú prekypovať tými najprospešnejšími látkami a skvelou chuťou.

Tvoríme minimum odpadu

Lis je naším veľkým pomocníkom a vylisuje doslova všetko – ovocie, zeleninu, rôzne listové šaláty, ale aj bylinky a orechy. Na konci lisovania nám vďaka nemu ostáva iba suchá šupka, kôra z citrusov alebo drevnatá časť zo zeleniny. Tešíme sa, že tak vyhadzujeme minimum odpadu.

Šťava kdekoľvek a kedykoľvek

Do jednej fľašky našej šťavy sa zmestí až kilo ovocia a zeleniny. Vie tak zahnať nielen veľký smäd, ale tiež malý hlad. Vďaka praktickému baleniu si naše šťavy budete môcť vychutnať hocikde – na cestách, v práci, škole, po cvičení alebo len tak doma, pre chuť.


Zlaticu fotili © Nora a Jakub.