Kategória

V pohári

Naučíme vás infúzovať

Niektoré činnosti v kuchyni trvajú dlho a bývajú náročné. Iné sú naopak rýchle, zábavné a v tomto prípade vhodné aj pre tých, čo neradi varia. Stačí ak máte 18+ a chuť pustiť sa do procesu, ktorý pre vás zhrnula naša head baristka Zuzka Haršányová.

Rozprávka z baru, časť III.

Kde bolo tam bolo, bol raz jeden bar a v ňom šikovní barmani. Tí jedného dňa pripravili drink. Nápadne im pripomínal detstvo a sladkosť, ktorú pozná snáď každý z nás. Horalku.

Štvorica punčov, ktoré zohrejú v každej zime

Punč dokázal inšpirovať Charlesa Dickensa, zahriať nejednu generáciu a tiež položiť základ modernému bartendingu. Počas zimy preto rozhodne nesmie chýbať ani na našom nápojovom lístku v kaviarni. Ochutnajte všetky štyri variácie! 

Čerešne, z ktorých robíme espresso

Pokiaľ v našej kaviarni zrovna narazíte na kávu Muyongwe od pražiarne Goriffee, máte skvelú príležitosť ochutnať kávu, ktorá minulý rok získala najvyššie ocenenie v Rwande – prvé miesto na prestížnej súťaži Cup of Excellence

Cold brew versus cold drip

Ľadové, filtrované a navyše kávové

Ľadové kávy sú synonymom letného osvieženia – vždy správne vychladené, plné kofeínu, pripravené kedykoľvek vzpružiť a nakopnúť. Aký je rozdiel medzi našimi dvoma obľúbencami, japonským cold dripom a cold brew?

Tri tipy na filmy, po ktorých sa budete zalizovať

Máme pre vás zopár tipov na skvelé filmy točiace sa okolo toho, čo máme vo Fachu najradšej – pôžitku z jedla a gastronómie. Desať príbehov o víne, vzrušujúca cesta kávovým svetom alebo jedlo očami tých najlepších. Ale pozor, naozaj sa budete zalizovať!

Elixiry

Sila rakytníka zachytená vo fľaške

Za studena lisované šťavy sú skvelým zdrojom prirodzenej energie, ktoré si už čoskoro budete môcť zobrať kamkoľvek so sebou. Vo Fachu budeme ponúkať nielen 500 ml a 250 ml šťavy, ale aj malý koncentrovaný shot, ktorý vás okamžite nakopne. Napríklad aj z rakytníka. 

Cascara

Aj keď je z kávy, chutí ako čaj

Cascara sa za posledné roky stala obrovským fenoménom v kávovom svete. Kombinuje totiž kávu a čaj, aj keď vo svojej podstate nie je ani jedno. Ide o vysušené a vylúhované šupky z kávových čerešní, ktorých chuť sa líši podľa odrody kávovníka. 

Orechové mlieko

V juice shope používame orechy namiesto mlieka

Ak by ste si chceli ozvláštniť svoje každodenné raňajky, orechové mlieko je na to ako stvorené. Má fantastickú orieškovú chuť a poteší každého, kto sa s obyčajným mliekom nemá príliš v láske. V našom juice shope má miesto isté, vyskúšajte si ho spraviť tiež.

Za studena lisované zdravie

Vo Fachu sa bude lisovať za studena – tou najkvalitnejšou metódou, ktorá z ovocia a zeleniny dostane ich maximum. Vo veľkej paráde, do fľašiek, ktoré sa budú dať vziať kamkoľvek so sebou a v kombináciach, ktoré podporia celkové zdravie, a pritom zaženú malý hlad alebo veľký smäd.