Recept: Ako si upiecť banana bread z FACH Bratislava

Pamätáte si ešte na lahodný banana bread z nášho Bistra? V našej ponuke sme ho nahradili inými sladkými dobrotami ale rozhodli sme sa, priniesť vám ho opäť. Tento krát vo forme receptu tak, aby ste ho sebe a svojim blízkym mohli pripraviť doma. Presne podľa FACH receptu od našich šikovných pekárov.

Budete potrebovať:

120 g masla
110 g muscovado cukru
110 g hnedého cukru
3 vajcia
420 g hladkej múky
10 g sódy bikarbóny
štipka soli
800 g ošúpaných banánov
80 g arašidov
160 g čokolády nasekanej na malé kúsky

Pokračujeme takto:

Najprv vymiešajte maslo a oba druhy cukru. Pridajte vajíčka a opäť poriadne vymiešajte. V samostatnej nádobe zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. Suchú zmes pridajte do pripravenej mokrej zmesi a opäť dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte banány, arašidy a čokoládu. Vymiešajte a zmes vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte na 180 stupňov asi 60 minút.

Tipy z našej pekárne:

Arašidy použite solené a pražené. Dodajú chlebíku skvelú chuť. Čokoládu môžete použiť ľubovoľnú. My pridávame horkú s 52% obsahom kakaa. Zmes ideálne vymiešajte silným kuchynským robotom. Pokiaľ sa rozhodnete pripravovať zmes ručne, banány najprv popučte vidličkou.

Banana bread môžete servírovať na raňajky, pribaliť ho deťom na desiatu do školy alebo si ho vychutnať ako dezert. Počas veľkonočných sviatkov je naše Bistro otvorené.

Prajeme veľa radosti pri pečení, dobrú chuť a budeme sa tešiť, ak nám dáte vedieť, ako to dopadlo.

 


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Text © FACH Bratislava, Katarína Kopúnová