Päť príjemných nezvyčajností, ktoré zažijete v našej reštaurácii

Otvorili sme poslednú zo štyroch prevádzok Fachu. Po juice shope, kaviarni a bare môžete navštíviť už aj našu reštauráciu. V zimnej sezóne bude otvorená vždy počas troch večerov – vo štvrtky, piatky a soboty, no tam nekončíme. Máme pre vás aj ďalšie nezvyčajnosti.

V novembri a decembri si niekoľko stoviek z vás vyskúšalo našu reštauráciu ešte pred jej otvorením. Mali ste možnosť ochutnať niekoľkochodové tasting menu, a vaše reakcie na Facebooku boli veľmi, veľmi pozitívne.

Jedlá sme aj vďaka “testovacej” prevádzke vyladili, servírovanie tiež, je načase otvoriť. 

Dopredu by sme ale chceli povedať jedno: nebude to reštaurácia, na akú ste v Bratislave zvyknutí

Tu je niekoľko nezvyčajností, na ktoré sa u nás môžete tešiť. Veríme, že Bratislave prinesú nový pohľad na varenie a spoločné stolovanie.

1. Otvorená kuchyňa

Prvou je naša otvorená kuchyňa. Niežeby ste v Bratislave inú nenašli, ale u nás je jej otvorenosť o inom. Na všetko, čo varíme, sa môžete prísť pozrieť, prípadne sa porozprávať s kuchármi o technikách prípravy či o pôvode surovín.

2. Tri dni do týždňa

Na úvod sezóny otvoríme počas troch večerov v týždni: vždy vo štvrtok, piatok a sobotu.

To znamená, že návšteva reštaurácie bude najistejšia s rezerváciou – tie prijímame v pracovné dni od 9:00 do 17:00 na telefónnom čísle +421 918 348 566, alebo kedykoľvek emailom na restaurant@fachbratislava.sk

Pokiaľ by ste však radi prišli v iný čas alebo deň, či s väčšou skupinou ľudí, napíšte nám. Radi sa o vás postaráme v čase, kedy vám to najviac vyhovuje – napríklad aj počas obeda.

3. Jedno menu, vždy za pevnú sumu

Tvoríme degustačné menu zostavené z regionálnej zeleniny a mäsa, vrátane sladkovodných slovenských rýb, a niekoľkých dezertov – vždy za pevnú cenu 42 eur.

K menu si môžete dať aj takzvaný „drink pairing“ – teda vína, pivá a cider, ktoré sa pekne dopĺňajú s jednotlivými chodmi. Nezvyčajné párovanie jedla s nápojmi vzniká v réžii nášho hlavného someliéra Jakuba  Doktoríka. Ako všetci v reštaurácii, aj on sa riadi aktuálnou sezónou.

Tí, ktorí majú chuť vyskúšať niečo netradičné, budú môcť ochutnať „nealko pairing“ v podobe našich fermentovaných štiav. Oba varianty sú voliteľným doplnením nášho tasting menu.

4. Naturálna kuchyňa

Naturálna kuchyňa, ako ju vnímame my vo Fachu, sa vyznačuje rešpektom k sezóne a regiónu, z ktorého suroviny čerpáme. U nás nájdete najmä autenticitu chutí, preto vás môžu niekedy príjemne zaskočiť aj menej známe ingrediencie, ako napríklad čierny cesnak, pena z prepáleného masla, či paštrnák v roli dezertu. Skvelá príležitosť ako oprášiť svoju zvedavosť a objaviť nové chute.

5. Reštaurácia v bývalých stajniach, v átriu so živými stromami

Reštaurácia je umiestnená v netradičných priestoroch – priestor reštaurácie bol kedysi stajňou, v átriu sme zas vysadili živé stromy, aby ste sa cítili ako v záhrade alebo v parku.

Reštaurácia je ukrytá priamo za našim barom. Vchod nájdete z bočnej strany Fachu, zo Zelenej ulice. Hľadajte veľké čierne dvere, ktoré sa vám po priložení dlane na čierny panel samé otvoria.


Teší sa na vás šéfkuchár Lukáš Hesko, restaurant manager Andrea Chnapková a celý náš tím. 

Prípravy na večer fotili © Nora a Jakub.