Náš chutný a zodpovedný rok 2018

Mohlo by sa zdať, že čas rýchlo letí a rok ubehne ako voda. To všetko je síce pravda, ale keď sa obzrieme za posledným rokom my, uvedomujeme si, že za necelých 365 dní sme toho stihli viac ako dosť. Rozrástli sme sa do hĺbky aj do šírky, priblížili sme sa potrebám a želaniam mnohým z vás, veľa sme toho zlepšili a dotiahli. A okrem toho? Navarili sme pre vás desiatky tisíc jedál v Bistre, napiekli nespočetné množstvo kváskových chlebov, odšťavili tisíce litrov coldpress štiav v Juice shope a pripravili stovky nezabudnuteľných večerov v Reštaurácií. Poobhliadnite sa za rokom 2018 spolu s nami.

Pre každého člena rodiny

Deti. Máme ich radi rovnako, ako vy. Práve preto sme im prispôsobili nielen naše prevádzky, ale aj samotné menu. Juraj Roháč, manažér Juice shopu, pre deti tento rok vymyslel úplne novú coldpress šťavu, ktorá obsahuje to, čo majú deti najradšej a navyše je plná vitamínov. Aby sa odmalička učili, ako dobre môže chutiť čerstvé ovocie a zelenina. Do menu v Bistre sme tiež pridali niekoľko detských jedál a okrem toho u nás pribudli detské stoličky a prebaľovací pult od @Lullubee.

Mnohí z vás k nám ale chodia aj so svojimi 4-nohými priateľmi. Vaše psíky u nás vždy privítame s miskou čerstvej vody a od tohto roka aj s kvalitnými, lokálnymi sušienkami od @PetFarmFamily. Chceme totiž, aby sa u nás cítili všetci členovia rodiny rovnako dobre. Bez ohľadu na to, či chodia po dvoch alebo po štyroch. 🙂

Úplne nové začiatky dňa

Toľko ste si ich pýtali, až sme tomu tento rok podľahli. Spolupráca manažérky Bistra, Zuzany Podkonickej, a šéfkuchára Martina Nováka, priniesla nové a stabilné raňajkové menu. Od leta tak pre vás v Bistre pripravujeme raňajky každý jeden deň. Vždy od 8:30 do 14:00 si u nás môžete dať vajíčka, lievance aj domácu vianočku. Áno to znamená, že sme aj pre tých, ktorý si radi pospia. No a úplne najradšej pre vás neskoré raňajky servírujeme cez víkendy, kedy si u nás môžete dopriať naozaj dlhý a pomalý brunch.

Raňajky by však neboli kompletné bez kávy. Tie najzaujímavejšie pre vás pravidelne vyberá náš barista Dušan Pavelka. Každý mesiac tak u nás nájdete inú výberovú kávu. Ak k nám chodíte pravidelne, počas tohto roka ste ochutnali hneď niekoľko krajín, navštívili desiatky poctivých, malých plantáží a vyskúšali mnohé chuťové profily.

Takto rastie zdravie

Obrovský kus práce odviedol tento rok aj celý tím Juice shopu, ktorý pre vás pripravil úplne novú radu štiav, zaujímavé kombinácie šalátov a dokonalé vegánske sendviče. Ku koncu roka dokonca pribudol aj úplne bezlepkový open sendvič servírovaný na chlebe z ryžového kvásku od @dobrozruti. V zime ste sa určite potešili teplej obedovej novinke a tak teraz v Juice shope okrem šalátov a polievok nájdete aj denne čerstvé kari. Vegánske, samozrejme.

Coldpress šťavy a drobné snacky z Juice shopu sa tento rok navyše rozkotúľali aj mimo Ventúrsku. Rozbehli sme spoluprácu so špecializovanými potravinami The Corner, ktoré sú len kúsok od Hlavnej stanice a naše zdravé dobroty teraz dodávame aj na estetickú kliniku IEM SPA v River Parku, aby ste si mohli dopriať okrem krásy, aj kúsok zdravia.

Open air, à la carte a pop up

Novinky neobišli ani FACH Reštauráciu o ktorú sa svedomite staral jej manažér Matej Košťál. V lete sme ju vytiahli na nádvorie, aby ste si skvosty šéfkuchára Martina Nováka mohli vychutnať pod holým nebom. Pridali sme tiež à la carte menu bez nutnosti rezervácie. Vždy si z neho môžete vybrať presne to, na čo máte chuť a prísť vtedy, keď vás prepadne túžba po niečom naozaj dobrom.

Na prelome jesene a zimy sme usporiadali našu prvú veľkolepú pop up večeru, ktorej hosťom bol šéfkuchár reštaurácie Sissi, Tomáš Levý. Dva tímy a dve významné mená sa spojili a takmer pre 50 z vás pripravili večer, na ktorý sa len tak nezabúda. Dobrá správa pre vás ostatných? V pop up koncepte plánujeme pokračovať aj v novom roku.

Najmenšia veľká novinka

Už tretí mesiac pre vás funguje aj naša najmenšia pobočka v bratislavskom Auparku. Vo FACH Kiosku, len kúsok od hlavného vchodu, od októbra denne nájdete čerstvé pečivo z rúk našich šikovných pekárov, mäsové aj vegánske sendviče, coldpress šťavy, shoty, kaše aj nátierky. I keď Kiosk je našou najmenšou pobočkou, radosť, ktorú urobil mnohým z vás je naozaj obrovská.

Zodpovednosť na pokračovanie

Pamätáte si, ako sme vám rozprávali o zodpovednosti a o tom ako sme naše 2. narodeniny oslávili s množstvom nových ekologických riešení? Samozrejme, že v tom pokračujeme.

Aj teraz na Vianoce sme sa rozhodli, vyzdobiť naše prevádzky v súlade s prírodou. Väčšinu ozdôb sme si natrhali alebo vyrobili sami. Vybehli sme do lesov na mach, vetvičky a ihličie a tak ste si u nás mohli užiť naozaj voňavú vianočnú atmosféru doplnenú šálkou horúceho kakaa alebo lahodnej írskej kávy.

Veríme, že váš rok bol rovnako bohatý ako ten náš a že veľa pekného, dobrého a chutného ste počas posledných 12 mesiacov zažili aj pod našou strechou.

Ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vás napríklad už dnes. Všetky prevádzky sú opäť otvorene.

Obrovské poďakovanie tiež patrí celému nášmu tímu. Zuzane, Baške, Jožkovi, Majke, Peťovi, Duškovi, Helči, Kláre a Maťke z Bistra. Jurajovi, Janke, Adamovi a Veronike z Juice shopu. Matejovi, Braňovi, Tomášovi, Miške, Paťke a Kike z Reštaurácie. Martinovi, Zdenkovi, Jančimu, Tomášovi, Illiovi, Jarovi, Mišovi, Aničke, Matejovi, Katke a Adriane z kuchyne. Našim skvelým pekárom Julovi, Maťke a Dominike. Katke, Jarovi, Barborke, obom Adamom a Martinom, Lucii, Márii a Lole z Kiosku. No a v neposlednom rade tiež Michaele, Linde, Soni a Renátke z office. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné chvíle strávené a odpracované pod strechou Mozartovho domu.

 


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Text © FACH Bratislava, Katarína Kopúnová