Kategória

Na tanieri

Recept: Ľahký brokolicovo-cuketový šalát

Leto a ľahšie jedlá plné zeleniny sa k sebe viac než hodia. Umožňujú nášmu telu správne fungovať aj počas vysokých teplôt a čerstvá zelenina je zásobárňou vody, vitamínov a minerálov. Práve preto sme sa vám v tomto období rozhodli ponúknuť recept na jeden z obľúbených vegánskych šalátov z FACH Juice shopu. Je jednoduchý, hotový za pár minút a mimoriadne zdravý. Tak čo? Vyskúšate si ho s nami pripraviť tiež?

Clubovka: umelkyňa fascinovaná svetom pachov vo Fachu

Nórska umelkyňa Sissel Tolaas je známa predovšetkým vďaka jej extenzívnej a často aj kontroverznej práci s pachmi. Dokázala obnoviť pach prvej svetovej vojny, zachytiť vôňu 52 metropol alebo vyrobiť syr z molekuly kopačky Davida Beckhama. Čo nám o pachoch prezradila v rámci aprílovej edície Clubovky?

Clubovka: tradiční škandinávski architekti vo Fachu

V rámci januárovej edície Clubovky sa vo Fachu predstavilo dánske multidisciplinárne štúdio Norm Architects na čele s jej hlavnou architektkou Lindou Korndal. Aký je typický škandinávsky dizajn a prečo v štúdiu často riskujú stratu klienta?

Príďte na neskoré raňajky do Fachu

Fenomén menom brunch

Náš najobľúbenejší kaviarenský trend? Pospať si cez víkend dlhšie a dať si neskoré raňajky s celou svojou rodinou alebo priateľmi, ktorých ste dlho nevideli. Ako tento trend vznikol a ako si môžete svoj brunch vyskladať vo Fachu?

Nakombinujte si každý deň svoj vlastný šalát

Janka Baluchová a Juraj Roháč pripravujú každé ráno v našom juice shope tri rôzne druhy šalátov, ktoré si môžete nakombinovať presne podľa toho, na čo máte práve chuť. Hýria farbami a skvelými chuťami, navyše si ich od nás môžete odniesť v praktickej krabičke.

Sendvič s domácim marinovaným lososom

Chlebíčky, ktoré sa jedia príborom

Aj keď majú naše otvorené sendviče veľmi blízko k tradičným obloženým chlebíkom, chuťovo sa na ne vôbec nepodobajú. Čaká na vás napríklad aj domáca bravčová terina, vlastný gravlax alebo vajíčkovo-bylinkový krém s ančovičkami.

Tri tipy na filmy, po ktorých sa budete zalizovať

Máme pre vás zopár tipov na skvelé filmy točiace sa okolo toho, čo máme vo Fachu najradšej – pôžitku z jedla a gastronómie. Desať príbehov o víne, vzrušujúca cesta kávovým svetom alebo jedlo očami tých najlepších. Ale pozor, naozaj sa budete zalizovať!

Medvedí cesnak

Jarná bylinka, ktorá chutí ako cesnak

Medvedí cesnak je výborná divoká bylinka, ktorej sezónu by ste určite nemali prešvihnúť. Rastie totiž len dva mesiace v roku a práve teraz, v apríli, je ten najlepší čas, kedy sa po ňu vydať do prírody alebo na miestny trh.

Cuvee

Dáte si entrecôte a k tomu cuvée?

Niektoré pojmy na jedálnom lístku môžu zmiasť aj tých najväčších gurmánov, preto sme pre vás pripravili jednoduchý prehľad, vďaka ktorému slová ako entrecôte alebo osso bucco už nebudú záhadou.

Brigade de Cuisine

Viete, čo robí taký sous chef alebo poissonier?

Tvrdá hierarchia, absolútny poriadok a presná organizovanosť kuchárov. Väčšina moderných reštaurácii používa v kuchyni podobne exaktný systém, aký na konci 19. storočia vytvoril známy francúzsky šéfkuchár Auguste Escoffier, Brigade de Cuisine

Topinambur

Sezóna na tanieri

Navonok sa topinambur môže zdať ako poriadne nepríťažlivá zelenina, no ak mu dáte šancu, mohol by vás príjemne prekvapiť svojou autentickou chuťou. V naturálnej kuchyni Fachu má svoje miesto rozhodne zaručené.