Leto a ľahšie jedlá plné zeleniny sa k sebe viac než hodia. Umožňujú nášmu telu správne fungovať aj počas vysokých teplôt a čerstvá zelenina je zásobárňou vody, vitamínov a minerálov. Práve preto sme sa vám v tomto období rozhodli ponúknuť recept na jeden z obľúbených vegánskych šalátov z FACH Juice shopu. Je jednoduchý, hotový za pár minút a mimoriadne zdravý. Tak čo? Vyskúšate si ho s nami pripraviť tiež?
Nórska umelkyňa Sissel Tolaas je známa predovšetkým vďaka jej extenzívnej a často aj kontroverznej práci s pachmi. Dokázala obnoviť pach prvej svetovej vojny, zachytiť vôňu 52 metropol alebo vyrobiť syr z molekuly kopačky Davida Beckhama. Čo nám o pachoch prezradila v rámci aprílovej edície Clubovky?
V rámci januárovej edície Clubovky sa vo Fachu predstavilo dánske multidisciplinárne štúdio Norm Architects na čele s jej hlavnou architektkou Lindou Korndal. Aký je typický škandinávsky dizajn a prečo v štúdiu často riskujú stratu klienta?
Otvorili sme poslednú zo štyroch prevádzok Fachu. Po juice shope, kaviarni a bare môžete navštíviť už aj našu reštauráciu. V zimnej sezóne bude otvorená vždy počas troch večerov – vo štvrtky, piatky a soboty, no tam nekončíme. Máme pre vás aj ďalšie nezvyčajnosti.
O svojich zámkoch, kaštieľoch a starých pivovaroch nám prišla porozprávať v rámci Clubovky, sérii neformálnych stretnutí určených pre ľudí s nadšením pre dobrú architektúru a dizajn, ktorá sa každý mesiac koná v priestoroch Fachu.
Náš najobľúbenejší kaviarenský trend? Pospať si cez víkend dlhšie a dať si neskoré raňajky s celou svojou rodinou alebo priateľmi, ktorých ste dlho nevideli. Ako tento trend vznikol a ako si môžete svoj brunch vyskladať vo Fachu?
Michael Anastassiades je prvým významným tvorcom, ktorý sa predstavil v rámci Clubovky, sérii neformálnych stretnutí určených pre ľudí s nadšením pre dobrú architektúru a dizajn, ktorá sa každý mesiac koná v priestoroch Fachu a Mozartovho domu.
Vo Fachu a priestoroch Mozartovho domu podporujeme kultúrne podujatia, ktoré s nadšením sledujeme. Jedným z nich je Clubovka organizovaná architektkou Tatianou Kollárovou, ktorá každý mesiac predstavuje výrazného tvorcu súčasnej architektúry alebo dizajnu.
Aj keď je kváskový chlieb našou obrovskou láskou, málokedy sa nám podarí zjesť ho celý naraz. Spísali sme preto 4 rady ako sa jednoducho starať o kváskový chlieb, ktorý si vo Fachu môžete kúpiť každý deň.
Janka Baluchová a Juraj Roháč pripravujú každé ráno v našom juice shope tri rôzne druhy šalátov, ktoré si môžete nakombinovať presne podľa toho, na čo máte práve chuť. Hýria farbami a skvelými chuťami, navyše si ich od nás môžete odniesť v praktickej krabičke.
Aj keď majú naše otvorené sendviče veľmi blízko k tradičným obloženým chlebíkom, chuťovo sa na ne vôbec nepodobajú. Čaká na vás napríklad aj domáca bravčová terina, vlastný gravlax alebo vajíčkovo-bylinkový krém s ančovičkami.
Máme pre vás zopár tipov na skvelé filmy točiace sa okolo toho, čo máme vo Fachu najradšej – pôžitku z jedla a gastronómie. Desať príbehov o víne, vzrušujúca cesta kávovým svetom alebo jedlo očami tých najlepších. Ale pozor, naozaj sa budete zalizovať!
Medvedí cesnak je výborná divoká bylinka, ktorej sezónu by ste určite nemali prešvihnúť. Rastie totiž len dva mesiace v roku a práve teraz, v apríli, je ten najlepší čas, kedy sa po ňu vydať do prírody alebo na miestny trh.
Mäso, ryby, zelenina, mlieko a ovocie – základné potraviny, ktoré máme všetci radi, v špajzi dlho nevydržia. Ako im predĺžiť život, aby stále chutili dobre? Rada nášho šéfkuchára znie – sfermentujte ich!
Niektoré pojmy na jedálnom lístku môžu zmiasť aj tých najväčších gurmánov, preto sme pre vás pripravili jednoduchý prehľad, vďaka ktorému slová ako entrecôte alebo osso bucco už nebudú záhadou.
Tvrdá hierarchia, absolútny poriadok a presná organizovanosť kuchárov. Väčšina moderných reštaurácii používa v kuchyni podobne exaktný systém, aký na konci 19. storočia vytvoril známy francúzsky šéfkuchár Auguste Escoffier, Brigade de Cuisine.
Vo výbave každého profesionálneho pekára by nemala chýbať tradičná, najlepšie ručne vypletaná ošatka. Na čo slúži a prečo napomáha pekárom po celom svete?
Navonok sa topinambur môže zdať ako poriadne nepríťažlivá zelenina, no ak mu dáte šancu, mohol by vás príjemne prekvapiť svojou autentickou chuťou. V naturálnej kuchyni Fachu má svoje miesto rozhodne zaručené.