Kategória

Juice shop

Ocot na zdravie

Kto by bol povedal, že vám raz budeme odporúčať, aby ste pili ocot? A predsa! Medzi naše coldpress elixíry, pribudla nová 30ml fľaštička so surovým jablčným octom a nabádame vás piť ho predtým ako sa pustíte do jedla. Prečo? Nuž, dobrá otázka!

Recept na žihľavové smoothie

Niektorí by povedali, že je to potvora pŕhľavá. My ju radšej voláme žihľava dvojdomá a keďže teraz je ten správny čas na zber jej mladých vrchných listov, pripravili sme pre vás jednoduchý návod ako ju dostať z lesov a lúk rovno do vášho tráviaceho traktu.

Nechudnite do plaviek

Do plaviek, do dovolenky, do leta. Je jedno aká je méta. Ak sa týka iba istého obdobia, nie je nastavená správne. Chudnúť by sme nemali iba na chvíľu a cvičiť by sme nemali iba pár týždňov v roku. O chudnutie tu ale vôbec nejde. Ide o to, aby ste sa vo svojom tele cítili príjemne a zdravo. Práve o tom je pravidelný pohyb. Neprináša so sebou iba pevnejšie telo a lepšiu fyzickú kondíciu, ale najmä veľa zdravotných benefitov, pre ktoré stojí za to venovať mu aspoň pár minút denne.

O hľadaní rovnováhy a odbúravaní stresu

Nájsť vnútorný kľud a psychickú pohodu je často náročné aj v období mieru a zdravia. Ak sa po dvoch rokoch pandémie a udalostiach posledných mesiacov necítite dobre, nehľadajte vinu v sebe. Poobzerajte sa radšej po činnostiach, ktorá vám pomôžu nájsť rovnováhu a elmininovať negatívne emócie.

5 dobrých rád pre trávenie

Náš tráviaci systém často trápime. Telu dávame príliš veľa toho, čo nepotrebuje a málo toho, čo by sa mu na správne fungovanie naozaj zišlo. Nesprávne trávenie môže zapríčiniť drobný diskomfort, ale aj komplexnejšie problémy, preto ho netreba brať na ľahkú váhu. Čo teda robiť alebo nerobiť, aby sa potrava cez náš tráviaci trakt posúvala hladko a bez problémov? Spolu s manažérom FACH Juice shopu, Jurajom Roháčom, vám prinášame zopár dobrých rád.

Farebná infúzia zdravia

Čerstvá šťava z ovocia a zeleniny je ako infúzia. Neobsahuje dužinu a tak ju žalúdok nemusí spracovávať ale vitamíny a minerály posiela rovno tam, kde sú potrebné. Niektoré šťavy dodajú telu viac železa, iné vitamín C, alebo povzbudia bunky poriadnou dávkou chlorofylu. Jedno však majú všetky spoločné. Posilnia imunitu, revitalizujú myseľ a doplnia zdravú energiu. Tie naše pre vás navyše pripravujeme špeciálnou technológiou – coldpress.

Nakombinujte si každý deň svoj vlastný šalát

Janka Baluchová a Juraj Roháč pripravujú každé ráno v našom juice shope tri rôzne druhy šalátov, ktoré si môžete nakombinovať presne podľa toho, na čo máte práve chuť. Hýria farbami a skvelými chuťami, navyše si ich od nás môžete odniesť v praktickej krabičke.

Elixiry

Sila rakytníka zachytená vo fľaške

Za studena lisované šťavy sú skvelým zdrojom prirodzenej energie, ktoré si už čoskoro budete môcť zobrať kamkoľvek so sebou. Vo Fachu budeme ponúkať nielen 500 ml a 250 ml šťavy, ale aj malý koncentrovaný shot, ktorý vás okamžite nakopne. Napríklad aj z rakytníka. 

Orechové mlieko

V juice shope používame orechy namiesto mlieka

Ak by ste si chceli ozvláštniť svoje každodenné raňajky, orechové mlieko je na to ako stvorené. Má fantastickú orieškovú chuť a poteší každého, kto sa s obyčajným mliekom nemá príliš v láske. V našom juice shope má miesto isté, vyskúšajte si ho spraviť tiež.

Za studena lisované zdravie

Vo Fachu sa bude lisovať za studena – tou najkvalitnejšou metódou, ktorá z ovocia a zeleniny dostane ich maximum. Vo veľkej paráde, do fľašiek, ktoré sa budú dať vziať kamkoľvek so sebou a v kombináciach, ktoré podporia celkové zdravie, a pritom zaženú malý hlad alebo veľký smäd.