Január v znamení energie a zdravia + VÝZVA

Sviatočné prejedanie sa a ťažké jedlá, ktoré cez zimu konzumujeme, často spôsobujú to, že v januári nie sme oddýchnutí a svieži, ale naopak, unavení a bez energie.

Práce je opäť veľa, v studenom počasí na nás číhajú chrípky a prechladnutia a o váhe, ktorá nám pripomína už dávno zabudnuté Vianoce ani nehovoríme. Lenže! Januárovému pesimizmu treba dať zbohom! Náš Juice shop pre vás totiž pripravil detox, ktorý dobíja baterky. Expresne, zdravo a úplne prirodzene.

Jednodňová kúra

O jednodňovej kúre ste už pravdepodobne počuli. 8 nápojov, takmer 4 litre čerstvých coldpress štiav a 6 kilogramov ovocia a zeleniny, ktoré vypijete v priebehu jedného dňa. Bez iného jedla. Iba zdravé tekutiny plné farieb, vôní, vitamínov a minerálov. Počas dňa, v ktorom pijete iba šťavy, doprajete vášmu tráviacemu traktu oddych a pomôžete telu, aby sa prečistilo. V mnohých predstava celodennej tekutej stravy síce vzbudzuje hrôzu, ale skúste to tento rok vziať ako výzvu. Ako deň, ktorý posilní nielen vašu imunitu, ale aj pevnú vôľu a sebavedomie. Ľahšie telo a dobrý pocit dostanete ako bonus. Ak však stále máte pocit, že tento druh detoxu nie je pre vás, máme prichystanú aj inú voľbu. Takú, v ktorej sa nemusíte báť hladu a navyše si doprajete príjemný chuťový zážitok. Stále na zdravej a ľahkej vlne, no tento krát sa o vás postaráme počas celého týždňa.

Týždenný detox 

Predstavte si týždeň, v ktorom nebudete musieť uvažovať nad raňajkami, obedom ani večerou. O všetko sa totiž postaráme my s jedálničkom optimálne navrhnutým tak, aby ste mali dostatok energie počas celého dňa, no stále pomohli organizmu s regeneráciou a očistou.

Ľahké raňajky s čerstvými šťavami, olovrant s chutnou smoothie bowl, chia pudingom alebo ovsenou kašou a sýty obed, v ktorom vás zahreje krémová polievka zo sezónnej zeleniny a vyvážený strukovinový alebo obilninový šalát. Nasleduje smoothie na olovrant a jednoduchý šalát na večeru. Všetky dni od pondelka do piatka na rovnakej vlne, no s pestrými obmenami, ktoré urobia celý týždeň chutný a zábavný.

No a keďže po piatich dňoch ľahkej vegánskej stravy si telo privykne na množstvo ovocia, zeleniny a vlákniny, doporučujeme detox zakončiť sobotou s jednodňovou kúrou. Nedeľu nechávame na vás, ale pred návratom do reality odporúčame zostať pri ľahšej vegánskej strave. I keď, tak trochu si myslíme, že zdravá rastlinná strava a pocit, ktorý budete mať po jej týždennej konzumácií vás môže nadchnúť natoľko, že ku klasike sa len tak ľahko nevrátite.

Ak vás zaujíma, ako by mohol vyzerať váš jedálny lístok počas takéhoto týždňa, pripájame príklad. Takýto môže byť váš štvrtok*. Napríklad hneď budúci týždeň.

Uľahčíme vám to 

Keďže váš týždeň alebo deň s nami vám chceme uľahčiť, pripravili sme pre vás niekoľko drobností, ktoré vám detox spríjemnia a urobia ho jednoduchým a bezproblémovým. V Juice shope denne nájdete náš ochotný personál, ktorý vám pomôže nastaviť jedálniček tak, aby vyhovoval vašim špecifickým potrebám a životnému štýlu.

No a keďže rozumieme aj tomu, že čas je zlato, vaše denné menu k vám priblížime tak, aby ste nemuseli parkovať. Ak ste už náhodou niekedy videli nášho Juraja brázdiť Ventúrsku a priľahlé ulice na malom skateboarde s papierovou taškou FACH v ruke, tak bol práve na ceste za niekým z vás. Pre naše odberné miesto sme vymysleli a ustálili názov „rampa“ a tak vám váš jedlý balíček prinesieme v dohodnutom čase „na rampu“ k americkej ambasáde, kde sa bezproblémovo dostanete autom a rýchlo si potom môžete pochutnávať na čerstvom menu od nás.

Výzva 

V súčasnosti pre vás tiež pripravujeme týždennú vývzu. Zúčastniť sa môže ktokoľvek a jej lídrom bude známa slovenská osobnosť, ktorej je zdravý životný štýl veľmi blízky. Bude s vami komunikovať a motivovať vás, aby ste všetko zvládli hravo a so skvelým pocitom zo seba samých. Sledujte nás a viac sa dozviete onedlho.

*Návrh týždenného detox menu je iba ilustračný a závisí od sezóny a aktuálnej ponuky v Juice shope.

** V prípade, že sa na vašom jedálničku chcete dohodnúť telefonicky, alebo si priamo objednať dovoz „k rampe“, kontaktujte Juice shop na 0918 734 149

 


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Text © FACH Bratislava, Katarína Kopúnová