Deň s manažérkou Bistra

Miluje tanec a cestovanie. Z tanca najviac karibskú exotiku a z krajín Portugalsko. Je talentovanou športovkyňou a snowboardingu sa venovala aj profesionálne. Napriek tomu ju v živote vždy lákala gastronómia. Ak sa vám jej tvár zdá povedomá, možno to bude preto, že sa zúčastnila prvého ročníka známej kuchárskej súťaže Masterchef. Ako však sama vraví, varenie si ponechala ako záľubu a účinnú formu psychohygieny. U nás vo FACHu pracuje ako manažérka Bistra. Zuzanu Podkonickú však bežne stretnete aj na “pľaci”. Z čoho pozostáva jej denná rutina a čo ju na práci vo FACHu baví najviac?

Živý organizmus

Zuzka tvrdí, že práca v Bistre má od rutiny ďaleko a jednotvárnych dní má iba veľmi málo. Neexistuje tu štandardný deň, ani štandardné problémy a každé ráno so sebou prináša niečo nové. Niektoré dni sa venuje administrative, iné práci s personálom. Do menu vždy rada pripraví návrhy na nové limonády, ktoré často zdobia netradičné ingrediencie alebo divé rastliny. Listy divých jahôd, čerstvé lipové kvety alebo mladé výhonky ihličia potom s vášňou používa a pripravuje vám tak nové a netradičné zážitky.

V skratke má na starosti plynulý beh prevádzky. Ako však sama hovorí jej prácu tvorí veľká bublina, ktorá má v sebe asi milión malých bubliniek. Aby boli veci dotiahnuté do dokonalosti, Zuzka musí udržiavať každú bublinku vo vnútri funkčnú a šťastnú. Je to ako živý organizmus o ktorý sa treba poctivo starať.

Počúvať a poslať to ďalej

Mnohé dni v týždni má vyhradené aj na servis v Bistre. Tie sú príležitosťou nielen pre živú interakciu s vami, ale aj pre získanie informácií o tom, či ste u nás šťastní, či funguje to, čo pre vás robíme, čo sa vám páči a čo naopak nie. Často tak vie dať podnet šéfkuchárovi na to, aké jedlá alebo suroviny by sa zákazníkom mohli páčiť alebo sama vylepší služby, ktoré Bistro svojim klientom ponúka.

Tak vznikol napríklad veľmi milý štandard na prístup k zákazníkom s malými deťmi. Tie od nás pri príchode dostanú krajec domáceho chlebíka a pohodlnú detskú stoličku, aby si rodičia mohli v kľude vychutnať chvíľku pre seba, kým si ich drobec pochutnáva na čerstvej dobrote z našej pekárne.

Chcieť viac ako je bežné

Robiť zákazníkov šťastnými si často nevyžaduje veľké veci. Mnohokrát postačia drobnosti, ktoré treba iba správne uchopiť a domyslieť. Práve voľnosť, kreatívu a čas na prípravu väčších, či menších projektov, ktoré robia servis v Bistre jedinečným, si Zuzka na práci vo FACHu váži najviac.

V súčasnosti napríklad intenzívne pracuje na tom, ako urobiť prevádzku čo najšetrnejšou k prírode. Len prednedávnom sme vymenili jednorazové plastové slamky za kovové a čistiace prostriedky sme začali nakupovať vo veľkých vratných nádobách. V blízkej dobe plánuje Zuzka vymeniť jednorazové servítky za mäkučké príručníky a papierové utierky na toaletách za malé textilné uteráčiky.

Intenzívny život

Okrem skvelých nápadov, má naša Zuzka aj zlaté ruky. Vo voľnom čase sa venuje projektu Undercowear a vyrába doplnky z textilu a kože. I v tomto hobby je cítiť volanie gastronómie. Často totiž šije zástery, našim kuchárom už vyrobila nejeden obal na nože a takmer celé Bistro a Juice shop s veľkou radosťou používajú aj jej farebné armbandy, ktoré držia vyhrnuté rukávy našich košieľ na jednom mieste.

Zuzka vraví, že nevie byť v kľude a aj jej relax sa musí vždy spájať s nejakou aktivitou. Vychovala ju tak vraj práca. Rada žije živý život a my sme radi, že svoju nekonečnú energiu a odhodlanosť vnáša aj do priestorov FACH Bistra.

Tipy na záver

Zuzky sme sa spýtali, čo má v súčasnom menu v Bistre najradšej a tak vám ako bonus na záver prinášame aj jej odporúčania.