Cesta do srdca FACHu

FACH Bratislava_cesta do srdca FACHu_cover

Skryli sme ju tak dobre, že mnohí z vás o nej nevedia dodnes. Nachádza sa priamo v srdci Mozartovho domu, pod preskleným stropom s výhľadom na nočnú oblohu a medzi živými stromami. Jej dominantou je veľká otvorená kuchyňa a jej majstrom náš šéfkuchár, Martin Novák.

Degustačné menu i à la carte ponuka

FACH Reštaurácia ešte donedávna fungovala iba na princípe degustačných večerí, na ktoré je potrebné zarezervovať si miesto vopred. Pri večeriach sme zostali. No teraz si okrem 6 alebo 9 chodového degustačného menu, môžete prísť vychutnať pohár dobrého vína ku ktorému si sami vyberiete niečo z našej à la carte ponuky.

Či už si naplánujete degustačnú večeru alebo prídete bez rezervácie, vždy vás bude čakať to najlepšie zo sezónnych surovín, ktoré pre vás pestujú a chovajú drobní lokálni producenti. Pod rukami nášho šéfkuchára a jeho tímu sa potom menia na drobné zázraky, ktoré vás prekvapia explóziou chutí, vôní, textúr a farieb.

FACHBratislava_cesta do srca fachu_1

Kačka s tekvicou a gaštanmi alebo rak s créme fraîche a ikrami

Nápadité jedlá dotiahnuté do dokonalosti. Presne také vám naservírujeme vo FACH Reštaurácii. Malú ochutnávku ponúkame hneď teraz. V degustačnom menu vás určite očarí kombinácia kačky, tekvice a gaštanov. Základom je jemné pyré pripravené z pečenej a následne marinovanej muškátovej tekvice. Dopĺňajú ho domáce nakladané brusnice, gaštany pečené naslano a lúčne rastliny z rodinnej farmy v Beladiciach. Tomuto jedlu tróni kačacie srdce naložené v soli a cukre a nastrúhané na jemné hoblinky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

Alebo obľúbený chod z à la carte menu? Polievka z raka je doplnená sviežim crème fraîche, kôprovým olejom, praženým cesnakom a feniklom. Nechýbajú pod jazykom praskajúce ikry a prekvapenie na záver. Ale to už vám tento krát neprezradíme. Budeme sa totiž veľmi tešiť, ak naše jedlá zažijete na vlastnej koži. Stačí vôjsť veľkou barokovou bránou z Ventúrskej ulice a oddať sa slastnému pôžitku pri skvelom jedle, dobrom víne a fantastickej atmosfére v budove, ktorá dýcha históriou.

Netradičné spojenie v pop up štýle

FACH Reštaurácia svoju bránu otvára iba počas 3 dní v týždni. Jej chute a vôňe si môžete dopriaťkaždý štvrtok, piatok a sobotu. Posledný októbrový piatok, 26.10.2018, sme však pripravili niečo iné. Malý twist s veľkými menami. Martin Novák vo svojej kuchyni totiž privítal Tomáša Levýho, šéfkuchára Reštaurácie Sissi. Každý z nich spolu so svojim tímom pripravil niekoľko z degustačných chodov, ktoré povýšili fine dinning na úplne nové miesto. 4 zo svojich “signature” jedál pripravil náš šéfkuchár. Ďalšie 4 vznikli pod rukami hosťujúceho šéfkuchára. Ten vedie reštauráciu Sissi v prestížnom Hoteli Lomnica a kus hôr prinesiol aj k nám do Bratislavy. Jeho sladkou bodkou na záver bolo totiž jedlo s názvom “Cesta do lesa”. Snúbila sa v ňom chuť brezy, ihličia, čučoriedok a čokolády v netradičnom spojení s hľuzovkou.

FACHBratislava_cesta do srca fachu_6

Áno, vieme. Všetko znie až príliš dobre. Môžeme vás však uistiť, že rozprávky o FACH Reštaurácii nie sú iba rozprávakami. V našom samom srdci sa totiž skupina skvelých kuchárov denne pripravuje na to, aby vám vždy ku koncu týždňa urobila radosť, vyčarila úsmev na perách a dopriala naozaj výnimočný gastronomický zážitok.

Tešíme sa aj na vás pod stromami FACH Reštaurácie.

Zaujímalo by vás zákulisie a práca nášho šéfkuchára? Prečítajte si ako vyzerá jeho pracovný deň vo FACHu. Ak vás skôr zaujíma to, aké chody pre vás pripravil v súčasnom degustačnom a à la carte menu, pozrite si ho tu.

 


Fotografie © FACH Bratislava, Juraj Roháč
Text © FACH Bratislava, Katarína Kopúnová